Konneveden työväenyhdistys

Sanna Utriaisen blogi

Oletko sinä valmis muutokseen?

Vuonna 2017 järjestetyissä kuntavaaleissa olin ehdokkaana Konnevedellä. Äänimääräni ei riittänyt valtuustoon, mutta erilaisiin lautakuntiin tulin valituksi. Minut on valittu mukaan vapaa-aikajaostoon sekä olen ollut varalla ympäristölautakunnassa. Viime vuonna minut valittiin mukaan sosiaali- ja terveyslautakuntaan.

Minulle, joka olen ensikertalainen, tämä on ollut mielenkiintoinen matka. Olen saanut nähdä mitä "kulisseissa" tapahtuu.

Vaikka kylillä kuulee erilaisia versioita asioista, todenperäisyys ei välttämättä ole aina oikea. Jos päätös ei mene totutun mukaan, silloin etsitään syyllistä, vaikka harvoin päätös on yhden ihmisen tekemä.

Kunnan tilanne vaatii meiltä kaikilta sopeutumista. Kuntamme asukkaat ovat tottuneet todella hyvään palveluun. Palveluista ei edelleenkään tarvitse luopua, niiden saatavuus ja toteutus muuttuvat. Ei vain meillä täällä Konnevedellä, vaan myös muualla.

Minä ainakin haluan, että myös omat lapseni saavat asua itsenäisessä metsien ja vesien pitäjässä. Jotta tämä on mahdollista, tarvitaan meidän jokaisen panosta selvitäksemme näistä haastavista ajoista. Näin varmistamme myös tuleville sukupolville mahdollisuuden päättää itse omista asioista omassa kunnassa.

"Moni toivoo muutosta, mutta harva haluaa muuttua itse. Ja kuitenkin kun minä muutun, kaikki muuttuu." -Tuntematon

Julkaistu Laukaa-Konnevesi lehdessä 24.9.2020